Afacerea pieselor de scutere, motociclete si ATV-uri

Detin un scuter Yamaha MBK 100, sub denumirea mai actuala, BWs 100. Scuterul are 23000 km la bord si nu a fost umblat in el niciodata. In afara de cauciucuri, nimic nu a fost schimbat. Asa ca m-am gandit ca ar fi cazul sa il desfac si sa schimb bujia, filtru de aer, cauciucurile, placutele de frana si altele.

Asa am descoperit o problema. Nu prea se gasesc piese pentru el. In Piatra Neamt, in molul din piata, exista un magazin cu piese pentru scutere, motociclete, atv-uri si biciclete. Intai caut respectivele piese pe internet, imi fac un calcul, iar apoi sun la respectivul magazin sa intreb daca sunt existente pe stoc si cat costa. Diferenta de pret intre piesele de pe internet si cele din magazin era de 3 ori mai mare. Practic, aceleasi piese din magazin costau de 3 ori mai mult fata de cele de pe internet. Aceleasi piese.

Respectivul domn face multi bani cumparand piesele de pe internet si vanzandu-le in magazinul sau.

Singurul avantaj cumparand din magazin este ca poti returna piesele si le poti schimba. Ceea ce pe internet dureaza sau nu le primesc inapoi. In magazin ma pot duce cu piesa si imi aduce una la fel, pe cand pe internet, un prieten a comandat niste piese, a primit altele si nu le a putut returna.

Spre exemplu, un prieten cu un Sym SuperDuke 150 a cumparat piese de instalatie electrica pentru el in valoare de 800 lei. Daca cumpara aceste produse de pe internet, ajungeau in jur de 300 lei.  Dar daca cauta piese pentru modelul asta pe internet, nu gasea. Asa ca a mers cu piesele rele si cel de la magazin i-a adus piese la fel, universale. E un caz izolat, pentru ca modelul superduke de 150 cm3 este rar la noi in tara.

Recomandarea mea este sa cumparati piese online pentru ca sunt mult mai ieftine. Cautati sa fie universale pentru capacitatea cilindrica, indiferent de marca piesei si de la ce marca se scuter provin. Chestia e ca ele sa se potriveasca la mufe si conexiuni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu